Inundație la începutul secolului al XX-lea
Lupta împotriva inundației cauzată de pârâul Belchia
Picnic în munți în jurul anului 1925
Familia Balázs cu prieteni
Vilă la Lacul Roșu
Carte poștală din 1939

Fotografii adăugate recent

Ce este DIA?

DIA (Arhivă Digitală Interactivă) este un proiect inițiat de către Muzeul Tarisznyás Márton, o arhivă interactivă. Dorim să păstrăm și să promovăm fotografiile vechi din regiunea Gheorgheni. Încercăm să dezvoltăm pas cu pas acest proiect prin documentarea cât mai exactă a fotografiilor în ceea ce privește datarea, locul de proveniență și tematica acestora. De aceea îi invităm pe utilizatorii noștri să contribuie cu cât mai multe informații din acest punct de vedere.

DIA este accesibilă pentru oricine. Îi rugăm cu respect pe toți cei care dețin fotografii vechi care pot fi legate în orice sens de Depresiunea Gheorgheni, să le încarce în această arhivă, ca să putem păstra și prezenta o imagine cât mai detaliată despre această zonă. Pe lângă fotografia unei clădiri, unei străzi sau unui aspect din natură și fotografiile despre propria familie sunt foarte importante pentru noi.

Instrucțiuni de folosință

Dacă doriți să navigați pe acest site

Pagina web DIA vă oferă posibilitatea de a căuta în detalii. Puteți să căutați cu ajutorul cuvintelor cheie, sau să folosiți filtrele.

Dacă vreți să folosiți una dintre fotografiile de pe pagină

Unele dintre fotografii se află în categoria celor cu drepturi rezervate, așadar folosirea acestora este posibilă numai cu acordul persoanei care a adăugat fotografia respectivă. În aceste cazuri urmăriți instrucțiunile pe care le găsiți lângă fotografia respectivă. Administratorii DIA vă pot ajuta la nevoie în contactarea deținătorului. În cazul fotografiilor fără drepturile rezervate, am fi însă recunoscători dacă ați indica proveniența, și ne-ai anunța despre felul în care ați folosit materialul digital. 

Dacă vreți să adăugați o fotografie

Important! Așteptăm fotografii făcute numai până la 31 decembrie 2000!

În primul rând, vă rugăm să citiți atent ghidul de utilizare!

Ne străduim ca pagina noastră să fie cât mai simplu de utilizat. Încărcarea unei fotografii este posibilă numai pentru utilizatorii registrați. Fotografia încărcată nu apare instantaneu pe site, mai întâi va fi revizuită de către un administrator.

Identificarea informațiilor în legătură cu o fotografie anume nu este totdeauna simplă. Valoarea fotografiei crește în măsură cu cât informațiile adăugate sunt mai punctuale. De aceea vă rugăm să adăugați toate informațiile ce le dețineți în legătură cu fotografia dumneavoastră! Dacă spatele fotografiei conține informații, nu uitați să încărcați și pe acesta.

Pentru a ajuta identificare informațiilor în legătură cu fotografiile vă stau la dispoziție categorii pe care le puteți selecta. Administratorii paginei web vor verifica informațiile date și le vor completa în caz de nevoie.

Aveți grijă la calitatea imaginilor! (Dacă aveți nevoie de ajutorul nostru în digitalizarea, scanarea fotografiilor, contactați-ne!) Încărcați fotografiile în format jpg fișierul să nu fie mai mare de 8 mb. (Recomandăm să încărcați fotografiile în 300 dpi, cu o lățime de maxim 4000 pixeli.)

Aduceți la noi fotografiile vechi!

2023 © DIA.  Realizat de: repyx